WONEN

Hemma Bij Ons staat voor wonen en slapen in een kleine groep van 5 bewoners, met continue begeleiding door Cecile van Loon en André von Berg. Bij ons staan de bewoners altijd centraal. Wij zorgen ervoor dat zij de begeleiding en verzorging krijgen die ze nodig hebben.

Bewoners huren een kamer bij ons, maar kunnen gebruikmaken van alle ruimtes binnen de woonomgeving. Wonen bij ons betekent ook gezamenlijk ontbijten, lunchen, dineren, uitstapjes maken, winkelen en op vakantie gaan. We doen alle dagelijkse dingen met elkaar en voor elkaar. Uiteraard is er ook ruimte voor privacy. Er zijn genoeg kamers binnen de woonomgeving om de rust en privacy van alle bewoners te garanderen.

Door onze kleinschaligheid zijn de lijnen kort. We betrekken de familieleden van onze bewoners bij de dagelijkse gang van zaken met behulp van een speciale app. Daarnaast waarderen wij het zeer als de familieleden betrokkenheid tonen bij onze activiteiten.

WIE KUNNEN NIET BIJ ONS WONEN?

Het is ons doel om kwalitatief goede zorg te bieden aan mensen met een verstandelijke beperking. Deze zorg bestaat uit persoonlijke verzorging, persoonlijke begeleiding en activiteitenbegeleiding. Wij kunnen echter niet alle cliënten met een verstandelijke beperking huisvesten.

Hemma Bij Ons heeft een omkaderd competentiegebied. Dit betekent dat er grenzen zijn gesteld aan de zwaarte van de zorg en de begeleiding die wij bieden. Aan de hand van een aanmeldingsformulier inventariseren wij of een cliënt bij ons kan wonen of niet.