Hemma Bij Ons richt zich op cliënten met een verstandelijke beperking die 24-uurs begeleiding en zorg nodig hebben. De minimumleeftijd is 18 jaar. Wonen bij ons is in principe financieel haalbaar voor iedereen. De kosten zijn verdeeld in 2 categorieën: woonkosten en zorgkosten.

WOONKOSTEN

De woonkosten bestaan uit huurkosten, servicekosten (elektra en gas), kosten voor eten en drinken en de kosten voor het wassen van kleding.Elke bewoner heeft een eigen kamer die hij of zij volledig naar eigen smaak kan inrichten. De bewoner (en zijn of haar familie) draagt zelf de kosten daarvan.

Alle kosten kunnen in de regel betaald worden uit de Wajong-uitkering of het eigen inkomen van de bewoner. Uiteraard kan de familie ook bijdragen.

ZORGKOSTEN

De zorgkosten worden in het algemeen betaald uit het persoonsgebonden budget (pgb) van de bewoner. Iedereen die 24-uurs zorg nodig heeft, kan een pgb aanvragen. Hiervoor moet een bewoner wel over de juiste indicatie beschikken. Deze wordt vastgesteld door het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ).
Meer informatie over het pgb vindt u op de website van belangenvereniging Per Saldo.

Eventuele kosten voor huisarts- en tandartsbezoek, therapieën en bezoek aan een ziekenhuis worden gedekt door de eigen (aanvullende) zorgverzekering.